Irina Solovyova – Ladyboss på Soft Crew

Här möter du några av personerna som jobbar på Soft Crew

Den här gången är det dags för vår ladyboss och CEO Irina
Solovyova att ta plats i intervjusoffan. Bredvid oss har våra IT-säkerhetsproffs Peter och Tony precis spelat klart en ny bana på kontorets flipperspel. 

Behovet av en skicklig CEO kom inte direkt som en överraskning när Darko, Tony, Ajden, Henrik, Erik, och Robert tillsammans bildade Soft Crew. Jakten på en driven person som kan utveckla både våra medarbetare och företaget blev dock ganska kort. In kom Irina.

Irina, hur hamnade du som CEO på Soft Crew? 

 • Jag lärde känna gänget när jag var leveranschef på min tidigare arbetsplats. De var trevliga, vassa på det de gör och var även kända för att leverera. En het sommardag instruera jag dem i ett stenhårt militärträningspass, inför deras årliga MTB-konferensresa. Vi klickade direkt, fortsatte att ses i olika sammanhang och planterade frön hos varandra för framtida samarbeten. På den vägen är det.

 

Du har tidigare haft liknande roller i andra företag, vad är det som gör jobbet så kul? 

 • På mitt tidigare arbete fick jag vara med om en fantastisk tillväxtresa. Vi gick från 45 till 350 konsulter och jag fick växa och utvecklas genom flera olika roller. Jag insåg att det som driver mig är genuina relationer, utveckling och problemlösning. Nu ska det bli fantastiskt roligt att bygga ett nytt företag med härliga kollegor som jag delar både intressen, driv och mål med. Samlar vår kompetens, erfarenhet, viljor och bygga något större än oss själva, tillsammans alla på Soft Crew.

Vilken är Soft Crews huvudmålsättning?  

 • Soft Crew har en stark kultur, baserad på flera års samarbeten och vänskap. Målet är att fortsätta bygga ett nätverk av inte bara branschkollegor utan också vänner som vi vet levererar värde i varje uppdrag. En stor fördel att ha jobbat länge i branschen är att vi vet vilka vi vill jobba med. Våra kunder ska känna att de är i goda händer och veta att vi erbjuder branschens bästa och mest erfarna konsulter med vassa varumärken.

Ja, försäljning ligger dig varmt om hjärtat. Berätta mer! 

 • Intresset började redan när jag sålde jordgubbar. Jag insåg att det gick lätt att sälja två paket istället för ett när jag kände att det var de bästa jordgubbarna i stan. Jag byggde återkommande kundrelationer, samtidigt som kunden kunde njuta av mängder av goda jordgubbar. Dessa insikter har följt med mig, och gäller även idag i arbetet på Soft Crew. För mig handlar sälj om att vara nyfiken, genuint intresserad av människor och företag, och förstå kundens behov. Psykologi, i kombination med lyhördhet och social kompetens är otroligt viktigt.

När trivs du som bäst på Soft Crew? 

 • När jag inte behöver välja EN sak att ta tag i haha. Att kliva in som CEO på ett nystartat företag innebär att jag i ena stunden köper möbler så att det inte ekar i rummen, för att en stund senare ta tag i femtioelva andra projekt innan mina kund- och konsultmöten. Det är spännande, full fart och kräver god prioriteringsförmåga.   

Är du född med ett entreprenörsdriv 

 • Svar ja! Insikten i att hårt jobb och uppnådda resultat hänger ihop finns med sedan barnsben. Jag är uppvuxen med mentaliteten att sikta högt och att sätta upp tydliga delmål. Sen är det bara att köra! Det är fail fast-metoden som gäller, ingen idé att älta saker och ting. Testa, våga misslyckas och sedan på det igen. Jag lärde mig tidigt vad jag är bra på, vad som är roligt, men också vikten att sträva efter personlig utveckling med ett bra team. Tillsammans jobbar vi målmedvetet och satsar stenhårt på att plocka ett delmål i taget samtidigt som vi har roligt.

Likt flera av dina kollegor är du också en träningsfantast och instruktör 

 • Det stämmer. Jag gillar korta och intensiva träningspass. Det ska vara enkelt, tidseffektivt och passa alla nivåer. Inte för mycket prylar, iallafall inte när jag instruerar på Actic

Återhämtning då? 

 • Det kan låta konstigt att återhämta sig med hjälp av backintervaller, intervaller, trail eller långdistanspass tillsammans med sambon och vännerna på IK Nocout.se  Men, för mig funkar det. Det är min grej. En halvmara är en viktig del av min mentala träning, men jag tycker även om att vandra och checka ut från sociala medier.
  Det ger mig ett balanserat och rikare liv.

  Berättat av: Irina Solovyova – CEO på Soft Crew

  Författat av: Johan Åhlund – Copywriter

  https://www.facebook.com/WeAreSoftAB/ – https://www.instagram.com/wearesoftcrew/