Denna höst kör vi på Soft Crew igång en serie av intressanta föreläsningar om aktuella ämnen inom IT. Vi vill gärna hjälpa, inspirera och sprida glädje och kunskap till våra kunder, kollegor och vänner.

Först ut är Peter Tvingmark, Cybersecurity Specialist på Enlightsec som är en av våra många partners i Soft Crew-nätverket. Enlightsec är specialiserade på IT-säkerhet och hjälper myndigheter och företag i vår region med dessa frågor.

Peter berättar om vikten av att tänka säkerhet från start i alla systemutvecklingsprojekt. Dessutom delar han med sig av erfarenheter och beskriver vanliga säkerhetsbrister och hur de exploateras. Mycket pedagogiskt demar Peter de vanligast bristerna och hur man undviker dom. Peter avslutar med att tipsa om olika verktyg som man kan använda… t ex för statisk kodanalys.

Peter engagerar

Hur många har “password123” som lösenord? ;)

Vi åhörare får även chansen att ställa massa frågor och dela med oss av våra erfarenheter. Så kul att vara en del av det här gänget av kunniga IT-specialister. :)

Tack alla som är en del av vårt nätverk och som ville delta på föreläsningen och minglet. Ett särskilt tack till Peter och Enlightsec som delar med sig av sin specialistkunskap.

:)