Soft Crew är ett nätverk av duktiga och erfarna konsulter. Vi har stor erfarenhet och kunskap om hur det är att jobba som konsult i eget företag.

Vi på Soft Crew vill stötta och inspirera konsulter att starta eget bolag, att stå på egna ben och jobba med det man brinner för.

I den här intervjun får vi följa Joakim Wallenberg och varför han valde att bli konsult. Hans tankar och erfarenhet av att vara enmansföretagare.

Vad gör en konsult?

Som konsult kommer man in och ska dela med sig av sin erfarenhet och kunskap för att hjälpa kunden att antingen genomföra en förändring eller ett projekt. Oftast under en kortare period mot ett tydligt mål.

Hur länge har du varit konsult?

Jag har varit anställd på olika större IT bolag sen år 2004. Men fick en chans att återgå till det egna då gjorde jag det. Jag har varit egen 9 år.

Anställd eller vara egenkonsult?

Genom åren har jag varierat att vara egenkonsult men också anställd, båda delarna har sin charm och utmaningar.

Det finns fördelar med att vara anställd. Man är mer naturligt del av en gemenskap, som att vara med på AW eller sommarfester. Det blir lite jobbigare som egenanställd konsult, framförallt AW, det blir lite ensamt att sitta där 😊. Då gäller det att man har en bra konsultmäklare/konsultbolag som kan ersätta detta med sina aktiviteter.

Det kan se lite olika ut att jobba som konsult hos olika kunder. Hos vissa är man som en i gänget, andra gör större skillnader på t ex vilka möten eller aktiviteter man deltar i. Bara man är medveten om detta så känns det helt naturligt.

Varför har du valt att vara enmanskonsult?

Jag har fått frågan flera gånger varför jag väljer att vara konsult, och framför allt enmanskonsult.

För mig är det friheten att dels välja uppdrag dels att få vara med i ganska korta men intensiva projekt eller omdaningar.

Tror att det passar mitt behov av att det alltid ska hända något.

Vad bidrar du med till kund?

Med många år bakom mig så har jag en ganska stor verktygslåda, som jag kan använda när jag kommer till en kund. Det kan vara projekt som ska genomföras, det kan vara att snabbt skapa ett processramverk (ITIL) eller helt enkelt skapa struktur på en avdelning som t.f. chef.

Jag var valt att certifiera mig på ITIL’s processramverk, Prince2, Prince2 Agile och SAFe som projektmetodiker. De dyker ofta upp som skall krav hos kunder.

Hur säljer du dig själv?

Det som är svårt är ju att synas i bruset av alla konsulter som är ute och letar uppdrag, dels gäller det att ha aktuella certifieringar inom kompetensområdena dels att ha ett CV som passar mot förfrågan.

Det är lätt när det är högkonjunktur att slinka med när man har en 80% fit for purpose.

Men när lågkonjunkturen slår till blir det svårare, och där gäller det att säljarna har förtroende för konsulten och gör sitt yttersta för att sälja in en till kunden.

För mig har de personliga kontakterna med mäklare & säljare varit de viktigaste, följt av LinkedIn som är ett bra forum för att hitta både uppdrag och mäklare.

 

Hur är balansen mellan att vara konsult och privatlivet?

För att orka med att arbeta intensivt som konsult i ett förändringsuppdrag har jag valt att inte göra som alla andra.

Sedan över 30 år bor jag på en gård utanför Katrineholm, med 800 m till närmaste granne. Vilket i sin tur innebär att jag pendlar med tåg till kunderna, det ger en stund att antingen ladda upp eller varva ner. Men ett ganska intensivt liv och arbete på gården, numer hästuppfödning varierat med lite jakt under säsongen.

För min del innebär det att jag inte tar med mig uppdraget hem, utan det stannar i portföljen sedan växlar jag om till helt andra uppgifter.